Covid-19-pandemin har förändrats mycket om hur vi lever och arbetar, men en sak som det har betonat är hur viktigt bra bredband har blivit.

Umgås, arbeta, lära; pandemin skiftade allt på nätet, som vi omfamnade digital pub frågesporter med familj och hamrade Netflix och Disney+ för underhållning. Zoom klasser ersatte yoga och fitness; lag och Hangouts tog över från klassrummet och mötesrum.

Inget av detta skulle vara möjligt med en Internet-anslutning som knarrar längs. Dessa dagar, du behöver ditt bredband för att vara snabb, din latens låg och din jitter, Ja, mindre jittery.

Bredbandsnäten steg till stor del upp till plattan, ge eller ta några hicka. Och vi testade definitivt dessa nätverk; Virgin Media sa att det hade sett en 50 procent ökning av nedladdning och uppladdning trafik år på år.

Vi kan vara av det värsta av lockdown, hoppas vi, men medveten om att vi är bara ett utbrott eller två bort från en annan, kanske är det dags att ta en annan titt på vilka tjänster som finns tillgängliga och vilken typ av Internet-anslutning Du bör leta efter.

En undersökning som gjordes för ADSL Bredband visade att 74 procent av befolkningen sa att bredband spelade en “oerhört viktig” roll under pandemin.

Undersökningen, som genomfördes av iReach, fann att bredband nu betraktades som andra enbart för gas och El när det gäller betydelse för människor-framför andra hemmetoder som en tvättmaskin eller diskmaskin.

Nästan hälften av de undersökta sa att tillgången till tillförlitligt höghastighetsbredband var en påverkande faktor när det gällde att välja var man ska bo, medan ungefär två tredjedelar av människor inte skulle semestra någonstans utan tillförlitlig wifi-åtkomst.

Det är också en källa till familjestrid, med 53 procent säger att de trodde opålitliga wifi var en orsak till argument.

Läs mer på ADSL.se

Bredband har förändrats avsevärt under de senaste åren. Där när vi trodde 3mbps (megabits per sekund) var snabb, skulle du idag ha problem med att titta på en Netflix-show eller ladda ner en film med den hastigheten utan allvarlig frustration.

Hem telefonlinjen var en gång Centrum för allt, föra våra samtal och vår Internet-anslutning; numera människor kanske inte ens behöver ha en telefonlinje installerad, än mindre förlita sig på det för tillgång till internet.

Faktum är att den ödmjuka fasta linjen har sjunkit så mycket att endast ungefär hälften av hushållen hade en installerad, enligt siffror från Comreg, med människor som vänder sig till fiberförbindelser för internet och deras mobiltelefoner för samtal.