Katastrofer är inte bara doomsday. Du kan tänka mindre globalt. Du kan börja förbereda dig för fler lokala situationer-naturkatastrofer, kortvariga strömavbrott eller vattenförsörjningsfel och så vidare. Att ha minst en första hjälpen-kit och lite matförsörjning är viktigt även för de små nödsituationerna.

Varje person som tar hand om sig själv och sin familj är skyldig att förbereda sig. Försumma inte de grundläggande reglerna för prepping: du kan lagra vatten och konserver och ge din dagliga bär med alla överlevnadsbehov på mycket kort tid köpa prepper butik online.

Om du fortfarande tror att du är tillräckligt förberedd som den är (utan speciella färdigheter och föremål), föreslår vi att du tittar på skrämmande statistik om den amerikanska befolkningens beredskap för stora nödsituationer.

Nedan följer en sammanfattning av några av de slående resultaten från vår 2012-undersökning av amerikanska vuxna:

44 procent har inte första hjälpen-kit 48 procent saknar nödtillbehör 53 procent har inte minst tre dagars leverans av icke-perishable mat och vatten hemma 55 procent tror att lokala myndigheter kommer att komma till deras räddning om katastrofen slår till 52 procent har inte utsett en mötesplats för familjer om de separeras under en nödsituation 42 procent känner inte till telefonnumren till alla deras närmaste familjemedlemmar 21 procent vet inte om deras arbetsplats har en beredskapsplan 37 procent har inte en lista över de läkemedel de tar 52 procent har inte kopior av sjukförsäkringsdokument

Mer än hälften av amerikanska invånare har inte ens en tre dagars leverans av mat och vatten. Vad kommer de att göra även med den kortaste låsningen?

För att undvika samma misstag som alla dessa människor är det bättre att börja förbereda i förväg. Se till att du känner till alla adresser och telefonnummer till din nära familj. Behåll kopior av dina personliga dokument och skriv ner andra viktiga saker som måste vara kända av andra, till exempel listan över mediciner som tagits. Efterkollapsmiljön är kaotisk och skrämmande i sig, och det enda du kan göra för att vara beredd är att vara säker på dessa små saker som kan vara mycket användbara senare.

Förutom zombieapokalypsen och världens ände kan du tänka på dussintals situationer när du behöver beredskap. Översvämningar, jordbävningar, bränder, tornados. Förutom naturkatastrofer kan upplopp hända, kraftverksolyckor, du kan förlora ditt jobb så småningom. Och vad då? Dö av hunger?

Vi måste förse oss med grundläggande förberedelser, även om det bara inkluderar att ha kopior av dokument och en lista över droger du har i vardagen. Alla borde ha minst ett litet matlager och vattenlagring hemma.

Ja, Vi lever i ett civiliserat och det mest utvecklade samhället, så sannolikheten för att något hotande händer kan tyckas mycket liten från första anblicken.

Men låt oss ta en titt på följande händelser:

11 September Världskrig Ryska Hungersnöd Stor Lågkonjunktur

De hände alla oväntat. Majoriteten av människor var inte beredda på att sådana händelser skulle hända, och all panik och kaos orsakades mest av denna exakta anledning. Vi kan inte vara säkra på vad som kommer att hända i morgon eller nästa år, så det är bättre att vara över prepped snarare än under prepped. Allt vi vet om världen är att den är väldigt ömtålig. Varje avvikelse från planen och konsekvenserna kan påverka alla.

Du behöver inte gå långt för ett exempel. Vem skulle ha trott att COVID-19-låsningen skulle dröja så länge? Detta är en uppmaning till oss alla. Vi har glömt att sitta i våra lyxiga lägenheter eller hus, fyllda med elektronik och med stora livsmedelsbutiker runt hörnet, att världen är en oändlig och ömtålig plats, där förr eller senare mycket dåliga saker träffade fläkten.