Först introducerades av tobaksindustrin som ett rökavvänjningsverktyg (som inte har bevisat sin effektivitet), appellerade den elektroniska cigaretten snabbt till unga icke-rökare och fenomenet vaping har tagit på en störande skala. Så här är lite information som hjälper dig att bättre förstå vad vaping produkter och elektronisk cigarett är.
Produktnamn och typer

Elektroniska Cigaretter, Aspire, Eleaf, GeekVape, Innokin, Joytech, Lost Vape, MLife, Peoplesmoker, Sigelei, Smok, Suorin, Uwell, Vaporesso, Voopoo och Wismec, vape, e-cigaretter, “sub-ohm”, disponibla elektroniska cigaretter : PUFF BAR, STIG eller ViiGO är de viktigaste produkterna för att förföra unga icke-rökare under de senaste åren. För det mesta har dessa produkter en utarbetad teknisk design och är mycket attraktiva.
Hur fungerar det?

Vaping produkter är utformade för att värma en vätska som producerar en aerosol. På grund av detta skiljer sig dessa produkter från tobaksvaror, eftersom de inte innehåller tobak och värmer ett ämne snarare än bränner det. Denna operation är möjlig med ett batteri som ger den nödvändiga energin till värmeelementet. Men i motsats till tro innehåller denna “rök” ingen vattenånga. Termen vape eller ecigg, e-cigg, e cigg och e-cig är därför felaktig och har effekten att minimera hälsoriskerna i samband med inandning av aerosolen.

Vapes är också försedda med ett munstycke och en vätskebehållare. Vissa modeller har en påfyllningsbar tank medan andra använder utbytbara patroner (pods). Slutligen är vissa vapes helt disponibla, deras användning avslutas när vätskebehållaren är tom.
Sammansättning

Hittills finns det ingen lag som kräver flytande tillverkare att exakt tillhandahålla sin sammansättning. Det är därför omöjligt att säkert veta vad som finns i vätskor. Vi vet dock att de huvudsakligen består av propylenglykol, vegetabiliskt glycerin, smaker och nikotin (de kan också säljas utan nikotin).

Mängden nikotin som finns i vätskor är mycket variabel. Detta beror på att vissa blandningar har en mycket låg nikotinhalt, medan andra kan innehålla mer än en traditionell cigarett. Medan tidiga e-cigarettmodeller var mindre effektiva vid utsläpp av nikotin, reproducerar nyare modeller mer exakt känslan av rökning. Dessa nya dessa e-cigg köpte vi från Vape.se produkter för vilka nikotin kommer i form av nikotinsalter, låter dig andas in i en stor mängd nikotin utan att känna irritation i halsen.

Slutligen hörs det ofta att ångan av elektronisk cigarett bara har vatten och smaker. Det här är ett rykte. Tyvärr, med tanke på de många modeller av vaping produkter som finns på marknaden, som kan se ut som vanliga föremål (t. ex. ett USB-minne) och deras ständiga utveckling, är det omöjligt att veta det exakta innehållet i aerosolen (ånga) inandas

Källor: Bab, Alla Bolag, Trustpilot, Wikipedia, Försvarsmakten, Polisen, Twitter, Facebook, Instagram, Hitta, Eniro.