jag satte en vpn inte så mycket för att få tillgång till en sluten på bali vimeo.com hur mycket för den allmänna säkerheten. när du ansluter till offentliga wifi-nätverk (särskilt stora sådana som de i kollektivtrafiken, flygplatser, köpcentra, kaféer och restauranger), du sätter dig i fara. om det finns någon smart hacker kan han enkelt få tillgång till din enhet via det här nätverket och stjäla lite information därifrån: lösenord lagrade i minne, kortdata och andra saker. Om du bara kommer åt sådana nätverk via en VPN, så finns det ingen sådan risk, eftersom all trafik som VPN skickar och tar emot via din dator är helt krypterad.

den andra anledningen till att använda en vpn är om du laddar ner filer från torrents eller tittar på filmer via kodi-programmet, och om du använder olicensierade program som laddas ner från internet, om du gör allt detta via en vpn, är du inte så lätt att beräkna jämfört med hur lätt det är att beräkna dig via leverantören.

Förresten, om du är intresserad av frågan om Hyper-säkerhet via VPN, så här är en intressant översikt över olika VPN-leverantörer, hur mycket de behåller information om sina användare (och därför om det är möjligt att senare beräkna dessa användare för brott i nätverket, om myndigheterna begär denna information). IPVanish fungerade bra i den här översynen, vilket är trevligt, även om jag inte är en hacker 🙂